BikeEscaping

Tom Neys Written by 

(5 votes)
"Onze fietsroute loopt van knooppunt naar knooppunt", zeggen Bert Geuens en zijn kelners Mike Van Geenhoven en Stef Verheyden. "Onze fietsroute loopt van knooppunt naar knooppunt", zeggen Bert Geuens en zijn kelners Mike Van Geenhoven en Stef Verheyden. Artikel: Eddy Meulemans / Foto: ema Featured

RETIE - “BikeEscaping? Dat is een combinatie van sport, spel en lekker eten”, zegt een horeca-uitbater uit Retie. Vanaf 1 mei biedt hij zijn klanten een totaal nieuw arrangement aan: een culinaire fietsroute gecombineerd met ‘escaping’.

Escaping is een nieuw en trendy spel dat vooral in Nederland fel in opgang is en waarbij u moet proberen om zo snel mogelijk te ontsnappen uit een gesloten ruimte door raadsels en puzzels op te lossen. Bert Geuens (31) van taverne De Watermolen in Retie past deze nieuwe populaire spelvorm nu toe op zijn culinaire fietsroute. Zo leveren de uitkomsten van de rebussen, raadsels en sudoku’s, die de fietsers onderweg moeten oplossen, telkens een getal van twee cijfers op die hen de weg wijst naar het volgende fietsknooppunt.

“Ik nam nog geen patent op mijn BikeEscaping, maar dit arrangement bestaat nog nergens anders in België”, zegt de uitbater van De Watermolen trots. De uitgestippelde route is 45 kilometer lang, loopt van knooppunt naar knooppunt en slingert doorheen een typisch Kempens landschap van water, heide, bossen en akkers in Retie, Kasterlee en Geel.

More in this category: « Trilogy

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Locatieen contactgegevens

 

Contact Formulier:

Openingsuren:

Alle dagen geopend van 11:00 uur. Maandag Gesloten.

Adres:

De Retiese Watermolen NV
Watermolen 5
2470 Retie (B)
tel: 014/37.97.15

BE 0445.537.331

Bekijk de kaart